sâmbătă, 22 noiembrie 2014

de ce e bine sa ai un contabil

Cele mai de succes companii din lume au sute de contabili si analisti care lucreaza in departamentele lor de contabilitate. Acesta ar trebui sa fie in mod normal un motiv suficient pentru care sa angajezi un contabil si pentru firma ta, daca nu chiar sa ai un intreg departament. Totusi nu acesta este motivul real pentru care trebuie sa te gandesti la angajarea unui contabil.
Scopul afacerii tale este sa castigi bani in primul rand, iar pentru asta ai nevoie sa tii evidenta banilor care intra si ies din firma pentru a reusi sa supravietuiesti pe piata. Intr-o zi normala in firma ta au loc foarte multe tranzactii, de aceea este indicat sa ai un contabil care sa tina evidenta acestora. Castigurile tale, economiile, cheltuielile si celelalte tranzactii trebuie sa fie inregistrate de catre un contabil. Asadar daca vrei sa ai o idee despre unde va ajunge afacere ta dupa un an, ar trebui sa angajezi un contabil sau sa cauti o firma de contabilitate competenta, pe masura asteptarilor si a nevoilor afacerii tale.
Un contabil este un expert in manevrarea banilor si in a inregistra toate activitatile facute cu acestia ce au loc in cadrul unei afaceri. Acesta are mai multa experienta si suficiente cunostiinte pentru a se ocupa personal de toate problemele financiare ale afacerii tale. O astfel de persoana te poate sfatui cum sa gestionezi banii astfel incat sa reusesti sa economisesti bani atunci cand trebuie sa platesti taxele catre stat pentru firma si angajati.
Firma de contabilitate poate supraveghea sistemul de contabilitate, poate sa raspunda la intrebari , sa pregateasca documentele fiscale si sa ofere consiliere.
Daca maine ti-ai deschide o afacere, esti dispus sa-ti angajezi un contabil sau esti dispus sa faci aceeasi greseala pe care o fac majoritatea celor care sunt incepatori in domeniul afacerilor?



office@biroulcontabil www.biroulcontabil.ro 0725.316.318

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu